Verhalen over Rusteloze Benen

Verhalen: Sylvia

Bij het delen van verhalen over rusteloze benen bijt ik graag het spits af. Een aantal jaren geleden kreeg ik namelijk steeds meer te maken met rusteloze benen. Onaangename sensaties, prikkelend tintelig en stijf pijnlijk. Ik voelde veel hitte in zowel mijn kuiten als mijn voeten. In eerste instantie had ik niet elke nacht rusteloze benen, maar het was al best vervelend. Tijdens die periode legde ik vaak mijn benen omhoog tegen de muur. Dat was lekker koel en ik vond het ook ontspannend.

Na verloop van tijd werd de overlast echter groter. Ik kreeg steeds vaker last van onrustige benen en sliep dan veel minder goed dan gewenst. Opstaan en wat rekken hielp wel een beetje en meestal kon ik daarna weer een poosje slapen. Ik had echter de indruk dat de kwaliteit van mijn slaap slechter was dan vroeger, omdat mijn lichaam zo overactief was in mijn benen. Het kostte allemaal veel te veel energie.

Inmiddels gaat er geen nacht meer voorbij dat mijn benen me niet uit mijn slaap houden en moet ik keer op keer mijn warme bed uit. Tegenwoordig vind ik een warm bed trouwens ook niet meer zo lekker als voorheen. Vooral de hitte in mijn voeten is vaak niet te harden, samen met het onaangename, pijnlijke gevoel in mijn kuiten. Vroeger was ik iemand die elke nacht sokken droeg. Die tijd lijkt voorgoed voorbij.

In de loop der jaren heb ik allerlei dingen uitgezocht en uitgeprobeerd om mijn klachten draaglijker te maken. Ik was er helaas al vrij snel achter dat er geen echte remedie is voor rusteloze benen. Verzachting van de symptomen is echter al enorm waardevol.

Ik realiseer me al lange tijd wat een luxe het kan zijn om een goede nachtrust te hebben. Veel mensen hebben, denk ik, niet in de gaten hoe ontwrichtend het is als je met het rusteloze benen syndroom te maken hebt.

Dit is ook de reden dat ik deze website opgezet heb. Hier staat veel informatie op over rusteloze benen, netjes op een rijtje. Verder kun je je eigen verhaal op de website kwijt en lees je er over ervaringen van anderen. Misschien doe je ook nog ideeën op waarmee je jouw klachten kunt verminderen.

Familieleden, partners of vrienden van mensen met rusteloze benen zijn hier even welkom als lotgenoten. Je mag als je het leuk vindt je commentaar onder de teksten schrijven. Alleen meelezen is natuurlijk ook prima.

Je kunt verhalen over rusteloze benen of ander commentaar onderaan elke pagina of blog neerzetten, met je eigen naam of alleen je voornaam of onder pseudoniem.

1 gedachte over “Verhalen over Rusteloze Benen”

  1. Mijn partner heeft sinds een paar jaar last van rusteloze benen en slaapt daardoor eigenlijk altijd slecht. Een ‘goede’ nacht betekent eigenlijk een minder slechte nacht. Het is frustrerend om te zien wat een groot effect dat heeft, en hoe weinig er aan te doen is. De symptomen zijn (iets) te verlichten (daarover wordt op dit blog uitgebreid geschreven), maar wat voor de een werkt, werkt voor de ander weer niet. Het is dus heel erg zoeken. Bovendien kunnen bepaalde middelen na een tijdje weer minder goed gaan werken. Ik blijf meedenken en probeer oplossingen aan te dragen, maar ik begrijp ook dat juist ook door het slecht slapen zij niet altijd energie heeft om weer iets nieuws uit te proberen.

    Fijn om dit te kunnen delen en hier verhalen van anderen te kunnen lezen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie