Mindfulness voor RLS

Mindfulness is een manier om beter om te leren gaan met klachten. Deze mindfulness training is ontwikkeld speciaal voor mensen met RLS.

Dit kun je allemaal leren als je deze training volgt en de oefeningen doet:

 • Meer rust
 • Meer ontspanning
 • Positievere blik op je situatie
 • Beter voelen in het hier en nu
 • Groter vertrouwen in de toekomst

€ 77,-

Meer informatie

Deze training bevat 5 unieke oefeningen. Al mijn jarenlange ervaring met het opnemen en live begeleiden van yoga, meditatie, mindfulness en een positieve instelling is erin verwerkt. Met mijn eigen, langdurige geschiedenis met rusteloze benen geeft dit een uitzonderlijke combinatie waarmee ik je op maat kan helpen. Dit is dus niet zo maar een training!

 • 5 verschillende, unieke oefeningen  
 • Iedere oefening heeft een korte en een lange versie of een aantal variaties
 • Online te beluisteren en te bekijken
 • Inclusief 2 uitgebreide introducties
 • Gratis bonus: meditatie op een object uit de natuur
 • Gratis bonus: loopmeditatie

De modules

Alle 5 oefeningen zijn door mij zelf ontwikkeld, geïnspireerd op oefeningen uit de officiële mindfulness. Ze vormen samen een geheel en helpen jou heel praktisch om je situatie met rusteloze benen leefbaarder te maken. Hier vind je een overzicht van de oefeningen:

1/ Ademhaling

Een ademhalingstechniek om met je aandacht terug te keren in het moment. Om zo RLS op een andere manier te beleven. Er is een korte en een lange versie.

2/ Milde beweging

Milde, op yoga gebaseerde bewegingen die een weldaad vormen voor je hele lichaam én voor je geest. Dit zijn drie oefeningen

3/ Lichaamsscan

De lichaamscan of bodyscan is een centrale oefening in de Mindfulness, en niet voor niets. Je krijgt een korte en een lange versie, beide op maat gemaakt voor mensen met RLS.

4/ Beweging op stoel

Twee korte bewegingsoefeningen op een stoel om je lichaam los te maken en een beter lichaamsbewustzijn te krijgen. Deze oefeningen zijn heel laagdrempelig.

5/ Framing

Tot slot leer je over ‘framing’. Hoe je je eigen werkelijkheid positief kunt beïnvloeden met een simpele dagelijks schrijfoefening. Eenvoudig maar zéér krachtig als je het consequent doet.

Introductie

Om je op weg te helpen krijg je er twee uitgebreide introductievideo’s bij. In de eerste video geef ik je praktische informatie en vertel ik je hoe je een succes kunt maken van deze training. In de tweede video vertel ik je meer over mindfulness en de bijzondere werking ervan. De informatie in de video’s is niet alleen het resultaat van mijn professionele expertise maar zeker ook van het feit dat ik het zelf dagelijks toepas.

Bonus 1: Meditatie op een object uit de natuur

Met deze oefening richt je je aandacht op iets anders dan je rusteloze benen. Je stelt je open voor de schoonheid van een object. Je focust je zo op iets wat waardevol is in jouw leven. De oefening krijg je er gratis bij.

Bonus 2: Loopmeditatie

In deze oefening leer ik je een methode om te lopen met aandacht. ‘Gewoon’ lopen is al gunstig voor je rusteloze benen. Het vermindert je klachten. Met aandacht lopen zorgt ervoor dat je ook nog eens optimaal geniet van het moment. Ook deze oefening krijg je gratis.